Zielonka 2018 !

We wtorek 22 maja odbyła się Sesja Studenckich Kół Naukowych w Zielonce na którą pojechało kilku przedstawicieli Naszego koła. W tym roku udało nam się zaprezentować, aż 4 projekty! 

1. Prezentację pt. Pasztet z dodatkiem mąki ze świerszczy: jakość, właściwości wody i akceptacja konsumencka (autorzy: Szymon Musiał, Krzysztof Smarzyński) 


2. Poster: Ocena towaroznawcza jaj pozyskanych od kur ras ozdobnych (autorzy: Szymon Musiał, Aneta Kubita, Emilia Chudzińska, Magda Romanowska, Adamina Duda, Karolina Chrzankowska, Paulina Sarbok).


3. Poster: Ciastka z dodatkiem wytłoków z pestek malin (Judyta Tyloch, Dorota Zarzecka, Damian Ziółkowski)


4. Poster Wpływ temperatury zacierania na odfermentowanie podczas domowej produkcji piwa (Michał Limanowski, Krzysztof Bukowski, Filip Garbyel)


Tegoroczna konferencja zakończyła się sukcesem dla KNTŻ! Jury przyznało III miejsce autorom projektu „Pasztet z dodatkiem mąki ze świerszczy: jakość, właściwości wody i akceptacja konsumencka” za prezentację w Sekcji Technicznej. GRATUALCJE ! W imieniu KNTŻ chciałabym podziękować wszystkim uczestnikom, a przede wszystkim nagrodzonym!