Tel: +48 61 848 7297
Email: kntz@up.poznan.pl
Dołącz do nas!Zdobądź doświadczenie w laboratorium!Nauka to nie wszystko!

Dołącz do nas!

Wypełnij deklarację i zacznij działać w KNTŻ!

Więcej

Zdobądź doświadczenie w laboratorium!

Udział w projektach naukowych pozwoli poszerzyć twój warsztat analityczny i zdobyć cenne doświadczenie!

Więcej

Nauka to nie wszystko!

Imprezy integracyjne, eventy (w tym charytatywne) to dodatkowe aktywności KNTŻ!

Więcej

Projekty naukowe

Aktualnie realizowane są projekty w tematach:

  1. Produkcja domowego wina z wybranych nektarów z porzeczek i soków pomarańczowych dostępnych na polskim rynku
  2. Wpływ mąki dyniowej na jakość i właściwości akustyczne ekstrudowanych przekąsek kukurydzianych
  3. Jakość, właściwości odżywcze i teksturowe makaronu pszennego durum wzbogaconego mączką ze świerszczy
  4. Ocena akceptacji konsumenckiej pasztetu wieprzowego wzbogaconego mączką ze świerszczy – badanie wstępne
  5. Wykorzystanie słomy do produkcji bioetanolu oraz biogazu
  6. Wpływ procesu słodowania na jakość piwa pszenżytniego