Tel: +48 61 848 7297
Email: kntz@up.poznan.pl
Dołącz do nas!Zdobądź doświadczenie w laboratorium!Nauka to nie wszystko!

Dołącz do nas!

Wypełnij deklarację i zacznij działać w KNTŻ!

Więcej

Zdobądź doświadczenie w laboratorium!

Udział w projektach naukowych pozwoli poszerzyć twój warsztat analityczny i zdobyć cenne doświadczenie!

Więcej

Nauka to nie wszystko!

Imprezy integracyjne, eventy (w tym charytatywne) to dodatkowe aktywności KNTŻ!

Więcej

O KNTŻ

Koło Naukowe Technologów Żywności jest niezależną organizacją zrzeszającą studentów, których celem jest praktyczne wykorzystanie wiedzy. Członkowie Koła lokują swoje zainteresowania naukowe głównie w takich obszarach tematycznych jak: biotechnologia żywności, nowoczesne technologie przetwórstwa żywności, a także towaroznawstwo. Działalność Koła opiera się głównie na realizowaniu projektów badawczych i prezentowaniu wyników swoich badań podczas konferencji i sesji naukowych, zarówno ogólnokrajowych, jak i w ramach własnej uczelni.

W ramach swojej działalności członkowie Koła Naukowego zajmują się także organizacją warsztatów skierowanych do dzieci i młodzieży mających na celu szerzenie wiedzy z zakresu żywności oraz propagowanie zdrowego odżywiania i stylu życia. Ponadto przedstawiciele KNTŻ angażują się również w promocję wydziału uczestnicząc m.in. w Dniach Otwartych Funduszy Europejskich zorganizowanych przez Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu i projekt „Nowa Żywność bioaktywna o zaprogramowanych właściwościach prozdrowotnych”. Do wieloletnich tradycji Koła należy warzenie piwa, które nieustannie cieszy się niezwykłą popularnością.