The Consumption of Milk and Milk Products from 1990 to 2003
Abstract
This paper presents quantity and structural changes in milk and their products consumption during last years. It was shows, among others, that in spite of great oscillations and changes in consumption, milk is still a very popular food product and also is valued by consumers as a very important nutritive component. In connection with a lot of positive and negative conditions of consumption, milk and its derivatives are comming back to consumer?s tables in more and more ranges.
Keywords
Milk; Consumption; Quality of milk; Milk market; Food consumption
References
Adamczyk G. (2002): Popyt na żywność - zmiany w ostatniej dekadzie i prognoza na najbliższe lata. Regionalne zróżnicowanie agrobiznesu. Prodruk, Poznań.
Kowrygo B. (2000): Studium wpływu gospodarki rynkowej na sferę żywności i żywienia w Polsce. Wyd. SGGW, Warszawa.
Kowrygo B., Rejman K. (2000): Postawy współczesnego konsumenta na rynku żywności w Polsce. In: Materiały z krajowej konferencji - Konsument żywności i jego zachowania rynkowe, Warszawa, 12-13 października 2000. Wyd. SGGW, Warszawa: 98-103.
Kowrygo B., Rejman K., Świstak E. (1997): Ocena spożycia żywności w Polsce w nowych warunkach ekonomiczno-społecznych. Zesz. Nauk. SGGW Ekon. Org. Gosp. Żywn. 29: 27-31.
Rocznik statystyczny. (1990). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (1991). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (1992). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (1993). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (1994). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (1995). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (1996). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (1997). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (1998). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (1999). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (2000). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (2001). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (2002). GUS, Warszawa.
Rocznik statystyczny. (2003). GUS, Warszawa.
Sznajder M., Senauer B., Asp E., Kinsey J. (1998): Zmieniający się konsument żywności. Horyzont, Poznań.
Zalewski A. (2000): Procesy dostosowawcze polskiego mleczarstwa do warunków Unii Europejskiej. Przegl. Mlecz. 9: 280-284.
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Poland
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Poland
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
This journal permits and encourages authors to post items submitted to the journal on personal websites or institutional repositories both prior to and after publication, while providing bibliographic details that credit, if applicable, its publication in this journal.
Most read articles by the same author(s)
- Grażyna Adamczyk, Szymon Tarant, Anna Trębacz, Consumer Behaviour on Liquid Milk Market , Journal of Agribusiness and Rural Development: Vol 1 No 343 (2002): Roczniki Akademii Rolniczej w Poznaniu - Seria Ekonomia