Tel: +48 61 848 7297
Email: kntz@up.poznan.pl
Dołącz do nas!Zdobądź doświadczenie w laboratorium!Nauka to nie wszystko!

Dołącz do nas!

Wypełnij deklarację i zacznij działać w KNTŻ!

Więcej

Zdobądź doświadczenie w laboratorium!

Udział w projektach naukowych pozwoli poszerzyć twój warsztat analityczny i zdobyć cenne doświadczenie!

Więcej

Nauka to nie wszystko!

Imprezy integracyjne, eventy (w tym charytatywne) to dodatkowe aktywności KNTŻ!

Więcej

Konferencje

BIOT 2018!

W piątek 25 maja odbyła się III Ogólnopolska Konferencja „Nowe Horyzonty w Naukach Przyrodniczych” BIOT 2018 organizowana przez Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. W panelu Technologia Żywności 2 przedstawicielki Naszego koła (Paulina Wiza orz Paulina Pauter) wygłosiły prezentację pt.”Muffiny z dodatkiem mąki ze świerszczy: wpływ na jakość, teksturę i akceptację”. Prezentacja wywoła duże zainteresowanie wśród uczestników konferencji. Decyzją komisji oceniającej przedstawicielki Naszego koła otrzymały wyróżnienie w panelu Technologia Żywności i Żywienie Człowieka.
Serdecznie im gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów naukowych!

Zielonka 2018 !

We wtorek 22 maja odbyła się Sesja Studenckich Kół Naukowych w Zielonce na którą pojechało kilku przedstawicieli Naszego koła. W tym roku udało nam się zaprezentować, aż 4 projekty! 

1. Prezentację pt. Pasztet z dodatkiem mąki ze świerszczy: jakość, właściwości wody i akceptacja konsumencka (autorzy: Szymon Musiał, Krzysztof Smarzyński) 


2. Poster: Ocena towaroznawcza jaj pozyskanych od kur ras ozdobnych (autorzy: Szymon Musiał, Aneta Kubita, Emilia Chudzińska, Magda Romanowska, Adamina Duda, Karolina Chrzankowska, Paulina Sarbok).


3. Poster: Ciastka z dodatkiem wytłoków z pestek malin (Judyta Tyloch, Dorota Zarzecka, Damian Ziółkowski)


4. Poster Wpływ temperatury zacierania na odfermentowanie podczas domowej produkcji piwa (Michał Limanowski, Krzysztof Bukowski, Filip Garbyel)


Tegoroczna konferencja zakończyła się sukcesem dla KNTŻ! Jury przyznało III miejsce autorom projektu „Pasztet z dodatkiem mąki ze świerszczy: jakość, właściwości wody i akceptacja konsumencka” za prezentację w Sekcji Technicznej. GRATUALCJE ! W imieniu KNTŻ chciałabym podziękować wszystkim uczestnikom, a przede wszystkim nagrodzonym!