Cele konferencji

Istnieje wiele dowodów wskazujących na mięso jako ważny składnik w diecie człowieka. Można spotkać jednak również stanowiska całkowicie odmienne. Argumenty prezentowane przez obie strony są często podważane. Postęp w nauce i nowoczesne technologie wskazują, że wykorzystanie mięsa w jego naturalnej postaci, jak również jako składnika funkcjonalnego i pro-zdrowotnego w naszej diecie jest celowe i można wielokrotnie zwiększyć. Prezentacje konferencyjne uwzględniające problematykę doskonalenia jakości mięsa, zagadnienia nutrigenomiki, pozyskiwania bio-składników z mięsa, nowoczesne technologie przetwórcze i autentyczności żywności wsparte dyskusją autorytetów naukowych w tych dziedzinach powinny wnieść nowe informacje do nauki i praktyki. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych naukowców i specjalistów do udziału w naszej konferencji.

Główne sesje konferencji

  1. Produkcja mięsa w zmieniającym się świecie
  2. Mięso – źródło bioaktywnych związków i jego funkcjonalne właściwości
  3. Innowacje w nauce o mięsie i jego przetwarzaniu
  4. Postęp w ocenie jakości mięsa, bezpieczeństwa zdrowotnego i autentyczności żywności