Komitet naukowy – przewodniczący
Prof. dr hab. Edward Pospiech (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Członkowie komitetu naukowego z zagranicy
Dr. Veronique Sante-Lhoutellier (Narodowy Instytut Badań Rolniczych (INRA), Saint Genès-Champanelle, Francja
Prof. Dr. Meltem Serdaroğlu (Ege Uniwersytet, Izmir, Turcja)
Doc. Dr. Anna Soletcka (Odeska Narodowa Akademia Technologii Żywności, Odessa, Ukraina)
Dr. Andrzej Sośnicki (PIC Ameryka Północna, Hendersonville, USA)
Prof. Dr. Fidel Toldra (Instytut Rolnictwa i Technologii Żywności (CSIC), Paterna, Valencia, Hiszpania)
Członkowie komitetu naukowego z Polski
Dr hab. Hanna M. Baranowska (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Dr hab. Bożena Danyluk (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie)
Prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski (Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie)
Prof. dr hab. Agnieszka Kita (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)
Prof. dr hab. Wiesław Kopeć (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)
Dr inż. Ryszard Kowalski (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Dr Magdalena Montowska (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Dr hab. Dorota Piasecka-Kwiatkowska (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Prof. dr hab. Wiesław Przybylski (Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa)
Dr hab. prof. nadzw. Joanna Stadnik (Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie)