Laboratoria Zaangażowania Konsumentów

Bezpłatne warsztaty

Weź udział w projektowaniu nowych produktów spożywczych!

  • Czy interesujesz się gotowaniem lub przygotowywaniem posiłków?
  • Czy często robisz zakupy spożywcze?
  • Chcesz podzielić się swoimi doświadczeniami i poznać ludzi o podobnych zainteresowaniach?

Jeśli tak, zapraszamy Cię do wzięcia udziału w ciekawych zajęciach grupowych organizowanych przez Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu związanych z żywnością i konsumpcją. Jeśli masz 65 lat lub więcej, weź udział w Laboratoriach Zaangażowania Konsumentów - EIT Food RIS Consumer Engagement Labs.

Jest to międzynarodowy projekt finansowany przez Europejski Instytut Innowacji i Technologii, będący częścią Komisji Europejskiej, koordynowany przez Uniwersytet Warszawski i realizowany w Polsce m.in. przez Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu i Poznański Park Naukowo-Technologiczny.

Laboratoria Zaangażowania Konsumentów to innowacyjne warsztaty, podczas których będziesz miał/-a okazję porozmawiać o jedzeniu, przygotowywaniu posiłków i nawykach żywieniowych, podzielić się swoimi doświadczeniami z innymi uczestnikami warsztatów oraz wziąć udział w ćwiczeniach kreatywnych. Będziesz współuczestniczyć w procesie, w wyniku którego powstaną nowe koncepcje produktów żywnościowych lub usług, a najbardziej obiecujące pomysły mogą później zostać wdrożone przez firmy branży spożywczej.

Cenimy Twoje doświadczenia, spostrzeżenia i opinie – podziel się nimi!

Warsztaty składają się z dwóch sesji, odbywających się w odstępie tygodniowym. Podczas warsztatu wraz z innymi uczestnikami zaangażujesz się w realizację ciekawych zadań. W ten sposób zdobędziesz doświadczenie w projektowaniu nowych produktów i doradzaniu uznanym producentom i sprzedawcom detalicznym działającym w branży spożywczej. Dowiesz się, jak wykorzystywać techniki kreatywne, które pomagają w tworzeniu nowych produktów.

Warsztaty obejmują działania zespołowe wspierane przez doświadczonych organizatorów. Wszystkie zagadnienia zostaną dokładnie wyjaśnione – nie potrzebujesz wcześniejszej wiedzy specjalistycznej na temat żywności, technologii czy innowacji. Podczas spotkań będzie nie tylko czas na zrealizowanie wspólnych zadań, ale także wiele okazji do spotkań towarzyskich, pogawędek i poznawania się nawzajem.

 

Co możesz zyskać uczestnicząc w Laboratoriach Zaangażowania Konsumentów?

  • Będziesz mieć realny wpływ na rozwój produktów spożywczych, które są dobre dla Twojego zdrowia oraz zgodne z Twoimi preferencjami i potrzebami,
  • Weźmiesz udział w procesie rozwijania innowacji i dostosowywania sektora spożywczego do potrzeb starszych konsumentów,
  • Poznasz ciekawych ludzi: innych uczestników warsztatów, osoby reprezentujące świat nauki oraz firmy spożywcze, zainteresowanych Twoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami,
  • Wymienisz opinie na temat potrzeb i preferencji związanych z jedzeniem z innymi uczestnikami warsztatów oraz osobami pracującymi w sektorze spożywczym.

Dla uczestników, którzy wezmą udział w obu spotkaniach przygotowaliśmy upominek związany z treścią warsztatów oraz certyfikat potwierdzający ich ukończenie.

Warsztaty odbędą się 10 i 17 października 2019 r. (czwartki) w Poznańskim Parku Naukowo-Technologicznym, ul. Rubież 46 H, sala 1.54 (oferujemy bezpłatny transport na terenie Poznania). Podczas warsztatów zapewniamy pyszny obiad, przekąski i napoje.

Jeśli masz pytania lub chcesz zapisać się na warsztaty skontaktuj się z nami:  tel. 607 475 649 lub napisz warsztaty@up.poznan.pl . Zgłoszenia można też składać elektronicznie korzystając z dostępnego na stronie Uniwersytetu Przyrodniczego formularza  http://www1.up.poznan.pl/warsztaty/.

Liczba miejsc jest ograniczona. Rekrutacja kończy się 27 września. Uczestnicy zostaną powiadomieni o zakwalifikowaniu drogą telefoniczną do dnia 4 października 2019 r.

Subskrybuj www1.up.poznan.pl RSS