mgr Emilia Zawieja

emilia.zawieja@up.poznan.pl

tel. +48 61 846 60 57

WYKSZTAŁCENIE

2015-2017 dietetyka, magister, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Tytuł pracy: Ocena wpływu kontrolowanej redukcji masy ciała i szybkiej odnowy żywieniowej w wybranej grupie osób uprawiających sporty walki.

2012-2015 dietetyka, licencjat, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Tytuł pracy: Ocena sposobu żywienia, stanu odżywienia i zdolności wysiłkowych grupy mężczyzn uprawiających siatkówkę.

BADANIA NAUKOWE

Dotychczasowa praca badawcza: wpływ rodzaju spożywanych węglowodanów na utlenianie substratów energetycznych podczas wysiłku fizycznego, suplementacja dwuwęglanem sodu w sportach szybkościowo-siłowych, zastosowanie diet redukcyjnych o różnej zawartości i rodzaju węglowodanów w okresie przygotowawczym do zawodów w sportach walki.

Obecne zainteresowania badawcze: fizjologia wysiłku fizycznego, metabolizm substratów energetycznych, zastosowanie suplementacji w celu poprawy zdolności wysiłkowych, metabolizm betainy

stat4u