Blog

Nowa publikacja

Influence of supplementation with iron and probiotic bacteria Lactobacillus plantarum and Lactobacillus curvatus on selected parameters of inflammatory state in rats on a high-fat iron-deficient diet Katarzyna Skrypnik, a, Marcin Schmidt, b, Agnieszka Olejnik-Schmidt, b, Iskandar Azmy Harahap, a and… Czytaj dalej

Certyfikat Doskonałości Kształcenia dla kierunku dietetyka

Kierunek dietetyka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu otrzymał Certyfikat Doskonałości Kształcenia nadany 22 lutego br. przez Prezydium Polskiej Komisji Akredytacyjnej (PKA). To wyjątkowe wyróżnienie zostało przyznane w kategorii “Doskonały kierunek – doskonałość we współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym”. Więcej informacji na… Czytaj dalej

Nowa publikacja

Genetic risk score for gestational weight gain Joanna Mikołajczyk-Stecyna 1, Ewelina Zuk 1, Agnieszka Seremak-Mrozikiewicz 2, Grażyna Kurzawińska 2, Hubert Wolski 3, Krzysztof Drews 2, Agata Chmurzynska 4 1Department of Human Nutrition and Dietetics, Poznań University of Life Sciences, Wojska… Czytaj dalej

Nowa publikacja

Serum lactoferrin levels in abdominal obese postmenopausal women with normal bone status and osteopenia Małgorzata Jamka1, Edyta Mądry2, Patrycja Krzyżanowska-Jankowska1, Joanna Bajerska3, Paweł Bogdański4, Aleksandra Lisowska5, Jarosław Walkowiak1 1Department of Pediatric Gastroenterology and Metabolic Diseases, Poznan University of Medical Sciences,… Czytaj dalej