mgr Grzegorz Nikrandt

grzegorz.nikrandt@up.poznan.pl

tel. +48 61 846 61 79

WYKSZTAŁCENIE

2017-2019 dietetyka, studia magisterskie, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Tytuł pracy: Opracowanie metodyki oznaczania oraz wstępna ocena zawartości kofeiny w wybranych popularnych napojach.


2014-2017 dietetyka, studia licencjackie, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Tytuł pracy: Substancje bioaktywne pochodzenia roślinnego i ich rola w zapobieganiu chorobom nowotworowym.


BADANIA NAUKOWE

Dotychczasowa praca badawcza: badania nad wpływem fitoestrogenów sojowych na regulację endogennej syntezy choliny i gromadzenia lipidów u szczurów, badania nad wpływem parametrów parzenia napojów na zawartość kofeiny, metabolizm kofeiny

Obecne zainteresowania badawcze: metabolizm grup jednowęglowych, metabolizm lipidów, molekularne aspekty żywienia, personalizacja żywienia, żywność bioaktywna

stat4u