Toggle navigation
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Wirtualny dziekanat
Skład osobowy
Poczta
Pracownia Badania Związków Lotnych i Aktywnych Sensorycznie
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Toggle navigation
Pracownicy
Laboratorium
Realizowane projekty
Publikacje
Dla przemysłu
Galeria
Linki
Ważne
Kontakt
Realizowane projekty
Biosynteza związków zapachowych przez pleśnie
Galactomyces geotrichum
dr hab. Małgorzata Majcher; projekt realizowany w ramach programu NCN OPUS
Związki aktywne zapachowo kształtujące aromat polskich miodów pitnych. Wpływ mikroflory i zabiegów technologicznych na ich powstawanie
prof. UPP dr hab. Małgorzata Majcher; projekt realizowany w ramach programu NCN PRELUDIUM BIS 1
Zastosowanie najnowszych rozwiązań chemii analitycznej w badaniach żywności
dr inż. Martyna Wieczorek; projekt realizowany w ramach programu NCN MINIATURA
Redefiniowana analiza związków zapachowych i lotnych żywności. Co kryje się za volatilomiką żywności?
prof. dr hab. Henryk Jeleń; projekt realizowany w ramach programu NCN OPUS
Zakończone projekty
Identyfikacja produktów termiczno-oksydacyjnej degradacji estrów stigmasterolu
mgr inż. Marianna Małgorzata Raczyk; projekt realizowany w ramach programu NCN ETIUDA
Regulacja poziomu neuroaktywnych beta-karbolin w diecie w oparciu o substytuty kawy
prof. dr hab. Renata Zawirska-Wojtasiak; projekt realizowany w ramach programu NCN OPUS
Produkty termiczno-oksydacyjnej degradacji stigmasterolu i jego estrów – izolacja, frakcjonowanie i oraz ocena cytotoksyczności i mechanizmów działania w ludzkich komórkach prawidłowych in vitro
prof. dr hab. Magdalena Rudzińska; projekt zrealizowany w ramach programu NCN OPUS
Kluczowe związki odpowiedzialne za zapach i smak wybranych warzyw z rodziny kapustowatych. Tworzenie i przemiany w procesach technologicznych
prof. dr hab. inż. Henryk Hubert Jeleń; projekt zrealizowany w ramach programu NCN HARMONIA
Ocena możliwości biosyntezy polienowych kwasów tłuszczowych n-3 przez grzyby pleśniowe
Galactomyces geotrichum
mgr inż. Anna Grygier; projekt zrealizowany w ramach programu NCN PRELUDIUM