Pracownia Badania Związków Lotnych i Aktywnych Sensorycznie

Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

Mgr inż.

Pokój: 318
Telefon: 004861-8486059
e-mail: daria.cicha@up.poznan.pl
ORCID
Research Gate
godziny dyżurów: wtorki 10.00-12.00

Stanowisko: doktorant

Wykształcenie:
2019 – inż., Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Człowieka, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, tytuł: „Opracowanie receptury ciastek bezglutenowych wzbogaconych w preparat z dyni”
2020 – mgr, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Człowieka, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, tytuł: „Analiza aktywności przeciwbakteryjnej modyfikowanego termicznie lizozymu wobec wybranych bakterii Gram-ujemnych”

Zainteresowania naukowe:
Związki zapachowe w żywności, przetwórstwo żywności, produkty fermentowane, fermentowane napoje alkoholowe, jakość i bezpieczeństwo żywności

Staże, kursy i szkolenia:
06-09.2020- Staż na stanowisku laboranta w Browar Fortuna Sp. z o. o.
03.2020 – Szkolenie „Podstawy Chromatografii Gazowej” Perlan Technologies Polska Sp. z o.o.

Prowadzone zajęcia dydaktyczne:

  • Chemia żywności