Pracownik badawczo-techniczny - Katedra Mleczarstwa i Inżynierii Procesowej

Pracownik badawczo-techniczny

  • Dr inż. Tomasz Pawlak
    Dr inż. Tomasz Pawlak

Dr inż. Tomasz Pawlak

Pokój 39

tel. 61 848 75 04

e-mail: tomasz.pawlak@up.poznan.pl

 

Wpływ metod obróbki wstępnej surowca na kruchość suszonych produktów przekąskowych. Wybrane wyróżniki jakościowe suszonych produktów przekąskowych. Wpływ wilgotności materiału, czasu trwania procesu suszenia mikrofalowo-próżniowego z efektem puffingu oraz ciśnienia absolutnego w bębnie suszenia na wskaźnik powiększenia objętości. Optymalizacja doświadczalna parametrów procesu suszenia mikrofalowo-próżniowego z efektem puffingu.

 


Wszelkie prawa zastrzeżone
Wszelkie prawa zastrzeżone | Administrator strony: Paulina Bielska | Script logo
Przeczytaj Politykę Cookies w UP w Poznaniu