Kierownik Katedry - Katedra Mleczarstwa i Inżynierii Procesowej

Kierownik Katedry

  • Prof. UPP dr hab. Dorota Cais-Sokolińska
    Prof. UPP dr hab. Dorota Cais-Sokolińska

Prof. UPP dr hab. Dorota Cais-Sokolińska

Pokój 309

tel. 61 848 73 17

e-mail: cais@up.poznan.pl

 

Ocena jakości innowacyjnych produktów mleczarskich na bazie mleka fermentowanego przy udziale bakterii probiotycznych i z dodatkiem substancji biologicznie czynnych. Projektowanie składu, właściwości fizycznych, wartości odżywczej i cech prozdrowotnych produktów mleczarskich. Kreowanie nowych produktów mleczarskich. Nowoczesne rozwiązania techniczno-technologiczne związane z zagospodarowaniem produktów frakcjonowania mleka. Parametryzowanie modelu konsumentów produktów mleczarskich. Analiza profilu sensorycznego i emocjonalnego. Monitoring higieny przebiegu procesów produkcyjnych opartych na bioluminescencyjnym pomiarze ATP. Dobór i doskonalenie metod analizy instrumentalnej w kontroli warunków produkcji i ocenie jakości produktów mleczarskich.


Wszelkie prawa zastrzeżone
Wszelkie prawa zastrzeżone | Administrator strony: Paulina Bielska | Script logo
Przeczytaj Politykę Cookies w UP w Poznaniu