Asystent - Katedra Mleczarstwa i Inżynierii Procesowej

Asystent

  • Mgr inż. Jakub Biegalski
    Mgr inż. Jakub Biegalski

Mgr inż. Jakub Biegalski

Pokój 311

tel. 61 848 77 53

e-mail: jakub.biegalski@up.poznan.pl

 

Technologia produkcji serów z masy parzonej (pasta filata). Ocena wpływu mrożenia mleka na profil tekstury oraz profil topnienia i krystalizacji tłuszczu niedojrzewających serów pasta filata.  Pomiar aktywności wody jako wskaźnika jakości i trwałości żywności. Opracowanie założeń metodycznych i pomiar barwy produktów mleczarskich. Analiza fizyko-chemiczna produktów mleczarskich. Monitoring higieny zakładów produkcyjnych oparty na bioluminescencyjnym pomiarze ATP. Nowoczesne metody produkcji i utrwalania produktów spożywczych.

 

Wszelkie prawa zastrzeżone
Wszelkie prawa zastrzeżone | Administrator strony: Paulina Bielska | Script logo
Przeczytaj Politykę Cookies w UP w Poznaniu