Adiunkt - Katedra Mleczarstwa i Inżynierii Procesowej

Adiunkt

  • Dr inż. Joanna Teichert
    Dr inż. Joanna Teichert

Dr inż. Joanna Teichert

Pokój 140

tel. 61 848 73 18

e-mail: joanna.teichert@up.poznan.pl

 

Projektowanie nowych produktów fermentowanych na bazie mleka klaczy oraz zmodyfikowanego mleka krowiego. Pozyskiwanie i ocena  jakości  mleka różnych gatunków ssaków  oraz wytwarzanie innowacyjnych produktów mleczarskich. Zastosowana procesów membranowych do poprawy jakości mikrobiologicznej mleka i   separowania jego składników. Analiza cech fizyko-chemicznych i mikrobiologicznych produktów mleczarskich oraz zmian zachodzących w produktach podczas ich przechowywania. Analiza spożycia produktów mleczarskich na świeci. Analiza spożycia produktów mleczarskich u osób  z chorobami dietozależnymi.


Wszelkie prawa zastrzeżone
Wszelkie prawa zastrzeżone | Administrator strony: Paulina Bielska | Script logo
Przeczytaj Politykę Cookies w UP w Poznaniu