Adiunkt - Katedra Mleczarstwa i Inżynierii Procesowej

Adiunkt

  • Dr hab. inż. Jolanta Wawrzyniak
    Dr hab. inż. Jolanta Wawrzyniak

Dr hab. inż. Jolanta Wawrzyniak

Pokój 10

tel. 61 848 75 30

e-mail: jolanta.wawrzyniak@up.poznan.pl

 

Badania nad przebiegiem zmian jakości mikrobiologicznej i technologicznej ziarna zbóż i nasion roślin oleistych podczas ich obróbki pozbiorowej. Modelowanie stanu mikrobiologicznego i technologicznego biosurowców oraz wyznaczanie bezpiecznego czasu ich pożniwnej konserwacji i przechowywania z wykorzystaniem metod matematycznych i sztucznej inteligencji. Tworzenie narzędzi prognostycznych do przewidywania i monitorowania jakości surowców i produktów żywnościowych celem utrzymania ich bezpieczeństwa i wartości żywieniowej.


Wszelkie prawa zastrzeżone
Wszelkie prawa zastrzeżone | Administrator strony: Paulina Bielska | Script logo
Przeczytaj Politykę Cookies w UP w Poznaniu