Aktualności
  • Puzzel 2017

    Puzzel 2017

    022017-04

    Wrocławska Konferencja Studentów Nauk Technicznych i Ścisłych "Puzzel 2017"

    Komunikaty naukowe zaprezentowane w formie posterów na konferencji krajowej Puzzel 2017, 1-2.04.2017 r. we Wrocławiu:

    mgr inż. Paulina Bierzuńska, dr hab. inż. Dorota Cais-Sokolińska - "Modelowanie właściwości sensorycznych jogurtu o zwiększonej zawartości białek serwatkowych i z udziałem mikroflory probiotycznej"

    mgr inż. Łukasz Kaczyński, dr hab. inż. Dorota Cais-Sokolińska  - "Ocena sensoryczna mleka koziego i jego permeatu po mikrofiltracji"

  • Dni Doktoranta 2016

    Dni Doktoranta 2016

    012016-12

    Doktoranci z Katedry Technologii Mleczarstwa zaprezentowali komunikaty naukowe na III Konferencji Naukowej "Dni Doktoranta 2016" w Poznaniu:

    mgr inż. Paulina Bierzuńska, mgr inż. Łukasz Kaczyński, dr hab. Dorota Cais-Sokolińska - "Wpływ ukwaszania mleka fermentowanego o zwiększonej zawartości białek serwatkowych na stopień związania wody"

    mgr inż. Łukasz Kaczyński, mgr inż. Paulina Bierzuńska, dr hab. Dorota Cais-Sokolińska - "Ocena wartości przerobowej i termostabilności permeatu mleka koziego po mikrofiltracji"

  • Noc Naukowców 2016

    Noc Naukowców 2016

    302016-09

    Katedra Technologii Mleczarstwa na Nocy Naukowców 2016

    Po raz kolejny Katedra Technologii Mleczarstwa uczestniczyła w Nocy Naukowców. Warsztaty poprowadzone przez dr inż. Romualdę Danków, mgr inż. Joannę Teichert oraz Panią Hannę Skrzypczak „Jak nasze babcie wytwarzały masło” cieszyły się dużym zainteresowaniem. Uczestnicy wysłuchali wielu ciekawostek oraz obejrzeli filmy prezentujące metody wytwarzania masła w przeszłości i współcześnie. 

Who we are?

Katedra Technologii Mleczarstwa

Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu


Nasza Katedra
Wszelkie prawa zastrzeżone
Wszelkie prawa zastrzeżone | Administrator strony: Paulina Bierzuńska | Script logo
Przeczytaj Politykę Cookies w UP w Poznaniu