Strona główna - Katedra Jakości Produktów Mleczarskich
Aktualności
  • 20180530_132326[2].jpg

    dr inż. Sylwia Chudy z wizytą w Portugalii

    042018-06

    W okresie od 29 maja do 04 czerwca 2018 roku dr inż. Sylwia Chudy brała udział w programie Erasmus+, w akcji: mobilność edukacyjna nauczycieli akademickich. Celem wyjazdu było prowadzenie zajęć dydaktycznych ze studentami Politechnic Institute of Coimbra, Department of Food Science and Technology w Portugalii.

  • DSC03348.JPG

    XX Bal Technologa Żywności

    032018-02

    Doktoranci z Katedry Jakości Produktów Mleczarskich - mgr inż. Paulina Bierzuńska oraz mgr inż. Łukasz Kaczyński aktywnie uczestniczyli w organizacji XX Balu Technologa Żywności. Bal tradycyjnie odbył się pod patronatem Pani Prezes Wielkopolskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, dr hab. Doroty Piaseckiej-Kwiatkowskiej oraz Pani Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu, dr hab. Bożeny Danyluk w poznańskim Hotelu Ikar 3 lutego 2018 roku.

  • III Konferencja Naukowa ENZYMOS

    Konferencja Naukowa ENZYMOS

    182017-11

    18 listopada 2017 r. na III Konferencji Naukowej ENZYMOS Enzymy w Nauce i Przemyśle w Lublinie, mgr inż. Paulina Bierzuńska oraz mgr inż. Łukasz Kaczyński wygłosili komunikaty naukowe:

    mgr inż. Paulina Bierzuńska, dr hab. Dorota Cais-Sokolińska - "Potencjał przeciwutleniający jogurtu z mleka o zwiększonej zawartości białek serwatkowych i poddanego enzymatycznej hydrolizie laktozy"

    mgr inż. Łukasz Kaczyński, dr hab. Dorota Cais-Sokolińska - "Enzymatyczna biokonwersja laktozy mleka koziego i jego permeatu"

Who we are?

Katedra Jakości Produktów Mleczarskich

Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

 

Department of Dairy Products Quality

Faculty of Food Science and Nutrition

Poznań University of Life Sciences


Nasza Katedra
Wszelkie prawa zastrzeżone
Wszelkie prawa zastrzeżone | Administrator strony: Paulina Bierzuńska | Script logo
Przeczytaj Politykę Cookies w UP w Poznaniu