Strona główna - Katedra Jakości Produktów Mleczarskich
Aktualności
  • Przyrodniczy Uniwersytet Trzeciego Wieku

    Przyrodniczy Uniwersytet Trzeciego Wieku

    102018-10

    W dniach 12 i 19 października oraz 14 grudnia br. odbędą się warsztaty dotyczące nietolerancji laktozy dedykowane słuchaczom Przyrodniczego Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Zajęcia poprowadzą pracownicy Katedry Jakości Produktów Mleczarskich w godz. 10:00-11:30 w budynku Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu przy ul. Wojska Polskiego 31 w Poznaniu, sala 326.

  • „Food and Feed Technologies”

    W Odeskim Uniwersytecie Technologii Żywności

    302018-09

    W dniach 20-30.09.2018 dr inż. Sylwia Chudy uczestniczyła w wyjeździe studyjnym do Odeskiego Uniwersytetu Technologii Żywności. Podczas pobytu brała udział w międzynarodowej konferencji „Food and Feed Technologies”, zajęciach dla studentów prowadzonych w ramach programu Erasmus+ oraz zapoznała się z zapleczem technicznym i laboratoryjnym uczelni.

  • Noc Naukowców 2018

    Noc Naukowców 2018

    282018-09

    28 września 2018 roku Katedra Jakości Produktów Mleczarskich wzięła aktywny udział w X edycji Nocy Naukowców. Cykl warsztatów przygotowanych przez pracowników Katedry tworzył jeden wspólny temat pt.: „Sery naszym kulinarnym dziedzictwem”. Uczestnikom warsztatu „Ser w proszku – czy to możliwe?” zostały przybliżone tajniki produkcji sera w proszku, a podczas degustacji mogli się przekonać, że taki ser naprawdę istnieje.

Who we are?

Katedra Jakości Produktów Mleczarskich

Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

 

Department of Dairy Products Quality

Faculty of Food Science and Nutrition

Poznań University of Life Sciences


Nasza Katedra
Wszelkie prawa zastrzeżone
Wszelkie prawa zastrzeżone | Administrator strony: Paulina Bierzuńska | Script logo
Przeczytaj Politykę Cookies w UP w Poznaniu