The Influence of Information about Food Safety Management System on Purchase Decisions of Individual Consumers



Abstract

The article presents the result of research on the influence of information about food safety management system on purchase decisions of consumers. 

Keywords

ISO International Standards; Safe food; Quality standards; Food quality; Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP); Food security

Błaszkiewicz A., 2005. Normy a bezpieczeństwo i jakość żywności. Normalizacja 2.

Bobeł Ł., Leśkiewicz K., 2007. Odpowiedzialność cywilna za szkodę wyrządzoną przez niebezpieczny środek. Przem. Spoż. 3, 39-43.

Górna J., 2007. Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności. In: Zarządzanie jakością, środowiskiem i bezpieczeństwem wyrobów. Ed. W. Łuczka-Bakuła. Prodruk, Poznań.

Pietryga T., Dyrdowska A., 2006. Producenci żywności pod ścisłym nadzorem. Gazeta Prawna 210 (1828).

Rozporządzenie Rady WE nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. 2004. Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r., 1-54.

Staniewska K., Panfil-Kuncewicz H., Staniewski B., 2006. Wybrane aspekty związane ze znakowaniem opakowań żywności. Przegl. Mlecz. 7, 30-32.

Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. 2001. Dz. U. RP 63, item 634, with later amendments.

Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności żywienia. 2006. Dz. U. RP 171, item 1225.
Download

Published : 2008-12-31


Górna, J., Ankiel-Homa, M., & Matuszak-Flejszman, A. (2008). The Influence of Information about Food Safety Management System on Purchase Decisions of Individual Consumers. Journal of Agribusiness and Rural Development, 9(3), 89-98. Retrieved from http://www1.up.poznan.pl/jard/index.php/jard/article/view/931

Justyn Górna  gorna@up.poznan.pl
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu  Poland
Magdalena Ankiel-Homa 
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu  Poland
Alina Matuszak-Flejszman 
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu  Poland


CitedBy Crossref
0

CitedBy Scopus
0


Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

This journal permits and encourages authors to post items submitted to the journal on personal websites or institutional repositories both prior to and after publication, while providing bibliographic details that credit, if applicable, its publication in this journal.