No 40/3 2019
Karolina Sowa, Bartłomiej Bajan
MODELE KONSUMPCJI ŻYWNOŚCI NA ŚWIECIE W WARUNKACH GLOBALIZACJI
[FOOD CONSUMPTION MODELS AROUND THE WORLD IN THE CONTEXT OF GLOBALIZATION]
Joanna Bartkowicz
SENSORYCZNA OCENA ORAZ DETERMINANTY AKCEPTACJI KOKTAJLU OWOCOWEGO Z OWADAMI JADALNYMI –
ŚWIERSZCZEM DOMOWYM ACHETA DOMESTICUS L. WŚRÓD WYBRANEJ GRUPY KONSUMENTÓW
[SENSORY ASSESSMENT AND DETERMINANTS OF ACCEPTANCE OF A FRUIT COCKTAIL WITH EDIBLE INSECTS (HOUSE CRICKETS, ACHETA DOMESTICUS L.) IN A SELECTED GROUP OF CONSUMERS]
Marcin Dziedziński, Elżbieta Goryńska-Goldmann, Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Grzegorz Marciniak
PROBLEM NADKONSUMPCJI SUPLEMENTÓW DIETY PRZEZ POLAKÓW
[PROBLEM OF OVERCONSUMPTION OF DIETARY SUPPLEMENTS AMONG POLISH POPULATION]
Jakub Hadyński, Natalia Genstwa
ZMIANY POZIOMU KONSUMPCJI PIECZYWA W POLSCE W LATACH 1999-2017
[CHANGES IN THE LEVEL OF BREAD CONSUMPTION IN POLAND IN THE YEARS 1999-2017]
Agnieszka Piotrowska – Puchała, Sylwia Stasiak
ZACHOWANIE KONSUMENTÓW WOBEC ZJAWISKA MARNOWANIA ŻYWNOŚCI – ANALIZA PRZYPADKU
[CONSUMERS' BEHAVIOR TOWARDS THE PHENOMENON OF WASTE OF FOOD - CASE STUDY]
Anna Platta
POSTAWY I PREFERENCJE ŻYWIENIOWE WYBRANEJ GRUPY OSÓB STARSZYCH WZGLĘDEM ŻYWNOŚCI NOWEJ I NIEZNANEJ ORAZ PRODUKTÓW PROZDROWOTNYCH
[ATTITUDES AND DIETARY PREFERENCES OF THE CHOSEN GROUP OF ELDERLY PEOPLE WITH REGARD TO THE NEW AND UNKNOWN FOOD AND HEALTHY FOCUSED PRODUCTS]
Nina Stępnicka
FOODSHARING A BEZPIECZEŃSTWO EKOLOGICZNE I ŻYWNOŚCIOWE PAŃSTWA Z UWZGLĘDNIENIEM PRZYKŁADU JADŁODZIELNI
[FOODSHARING VS ENVIRONMENTAL AND FOOD SECURITY OF THE STATE CONSIDERING THE CASE OF JADŁODZIELNIA]
Agata Stolecka-Makowska
PRZEJAWY MARKETINGU RELACYJNEGO W PROCESIE ZAKUPÓW SPOŻYWCZYCH ONLINE
[MANIFESTATIONS OF RELATIONSHIP MARKETING IN THE PROCESS OF ONLINE GROCERY SHOPPING]
Anna Szczepańska-Przekota
SEZONOWOŚĆ CEN PSZENICY W POLSCE I STANACH ZJEDNOCZONYCH
[SEASONALITY OF WHEAT PRICES IN POLAND AND THE UNITED STATES]
Maria Śmiechowska, Filip Kłobukowski
OKREŚLENIE CZYNNIKÓW WPŁYWAJĄCYCH NA PODAŻ ZIARNA KAKAOWEGO
[DETERMINATION OF FACTORS INFLUENCING THE SUPPLY OF COCOA BEANS]
- Intercathedra_3(40)2019__Bajan.pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Bartkowicz.pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Dziedzinski.pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Hadynski.pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Piotrowska.pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Platta.pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Smiechowska.pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Stepnicka.pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Stolecka-Makowska.pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Szczepanska-Przekota.pdf