No 40/3 2019
Karolina Sowa, Bartłomiej Bajan
FOOD CONSUMPTION MODELS AROUND THE WORLD IN THE CONTEXT OF GLOBALIZATION
[MODELE KONSUMPCJI ŻYWNOŚCI NA ŚWIECIE W WARUNKACH GLOBALIZACJI]
Joanna Bartkowicz
SENSORY ASSESSMENT AND DETERMINANTS OF ACCEPTANCE OF A FRUIT COCKTAIL WITH EDIBLE INSECTS (HOUSE CRICKETS, ACHETA DOMESTICUS L.) IN A SELECTED GROUP OF CONSUMERS
[SENSORYCZNA OCENA ORAZ DETERMINANTY AKCEPTACJI KOKTAJLU OWOCOWEGO Z OWADAMI JADALNYMI –
ŚWIERSZCZEM DOMOWYM ACHETA DOMESTICUS L. WŚRÓD WYBRANEJ GRUPY KONSUMENTÓW]
Marcin Dziedziński, Elżbieta Goryńska-Goldman, Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Grzegorz Marciniak
PROBLEM OF OVERCONSUMPTION OF DIETARY SUPPLEMENTS AMONG POLISH POPULATION
[PROBLEM NADKONSUMPCJI SUPLEMENTÓW DIETY PRZEZ POLAKÓW]
Jakub Hadyński, Natalia Genstwa
CHANGES IN THE LEVEL OF BREAD CONSUMPTION IN POLAND IN THE YEARS 1999-2017
[ZMIANY POZIOMU KONSUMPCJI PIECZYWA W POLSCE W LATACH 1999-2017]
Agnieszka Piotrowska – Puchała, Sylwia Stasiak
CONSUMERS' BEHAVIOR TOWARDS THE PHENOMENON OF WASTE OF FOOD - CASE STUDY
[ZACHOWANIE KONSUMENTÓW WOBEC ZJAWISKA MARNOWANIA ŻYWNOŚCI – ANALIZA PRZYPADKU]
Anna Platta
ATTITUDES AND DIETARY PREFERENCES OF THE CHOSEN GROUP OF ELDERLY PEOPLE WITH REGARD TO THE NEW AND UNKNOWN FOOD AND HEALTHY FOCUSED PRODUCTS
[POSTAWY I PREFERENCJE ŻYWIENIOWE WYBRANEJ GRUPY OSÓB STARSZYCH WZGLĘDEM ŻYWNOŚCI NOWEJ I NIEZNANEJ ORAZ PRODUKTÓW PROZDROWOTNYCH]
Nina Stępnicka
FOODSHARING VS ENVIRONMENTAL AND FOOD SECURITY OF THE STATE CONSIDERING THE CASE OF JADŁODZIELNIA
[FOODSHARING A BEZPIECZEŃSTWO EKOLOGICZNE I ŻYWNOŚCIOWE PAŃSTWA Z UWZGLĘDNIENIEM PRZYKŁADU JADŁODZIELNI]
Agata Stolecka-Makowska
MANIFESTATIONS OF RELATIONSHIP MARKETING IN THE PROCESS OF ONLINE GROCERY SHOPPING
[PRZEJAWY MARKETINGU RELACYJNEGO W PROCESIE ZAKUPÓW SPOŻYWCZYCH ONLINE]
Anna Szczepańska-Przekota
SEASONALITY OF WHEAT PRICES IN POLAND AND THE UNITED STATES
[SEZONOWOŚĆ CEN PSZENICY W POLSCE I STANACH ZJEDNOCZONYCH]
Maria Śmiechowska, Filip Kłobukowski
DETERMINATION OF FACTORS INFLUENCING THE SUPPLY OF COCOA BEANS
[OKREŚLENIE CZYNNIKÓW WPŁYWAJĄCYCH NA PODAŻ ZIARNA KAKAOWEGO]
- Intercathedra_3(40)2019__Bajan[1].pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Bartkowicz[1].pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Dziedzinski[1].pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Hadynski[1].pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Piotrowska[1].pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Platta[1].pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Smiechowska[1].pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Stepnicka[1].pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Stolecka-Makowska[1].pdf
- Intercathedra_3(40)2019__Szczepanska-Przekota[1].pdf